Ajankohtaista

22.9.2020
Hunajasato on nyt korjattu ja mehiläispesät laitettu talvehtimiskuntoon. Hunajasato oli sateisen heinäkuun takia jonkin verran normaalia pienempi. Naanatalin Hunaajan uuden sadon hunajaa on kuitenkin saatavana jälleenmyyjillä, tilauksesta ja tapahtumissa. Katso uusi tuoteperheemme ulkonäkö tuotesivuilta. Siltä löydät helposti myös yhteystiedot tilausta varten.

26.6.2020
Alkukesän mesikasvit kukkivat. Voikukan kukinta oli runsasta. Se olikin mehiläisten ensimmäinen kunnollinen ravintokasvi tälle kaudelle. Mehiläiset ahkeroivat kesäkuun alkupuolella puutarhojen hedelmä- ja marjapensaissa. Alkukesän hunajaa ja siitepölyä pesät käyttivät omaan tarpeeseen. Hiukan toki jäi jo varastoonkin. Ensimmäinen hunaja kertyi yllättäen metsämarjoista, lähinnä puolukasta. Tämä kuparinhohtoinen hienoarominen hunaja näkyi mehiläisten rakentamissa uusissa kennoissa. Vadelma aloitti kukintansa Juhannuksen alla ja siitä onkin kertynyt pesiin jo kohtalainen saalis. Mehiläispesää hoitaessa ensimmäiset täydet hunajalaatikot tuntuvatkin mukavan raskailta. Toivon mukaan uutishunajaa saamme jo muutaman viikon kuluessa.

30.4.2020
Mehiläisemme ovat lentäneet kevään ensimmäset lentonsa. Talvehtiminen sujui hyvin. Lepän, pajun, leskenlehden ja krokusten siitepöly on houkutellut kukkiin. Hunajaamme voit tilata edelleen kotimyynnistä. Toimitamme sen lähialueen tilaajille koronan asettamia rajoituksia noudattaen.

20.2.2020
Mehiläisemme viettävät talvilepoa. Odotamme kuitenkin jo kevään ensilentoa, joka useimmiten tapahtuu Rymättylässä maaliskuun aikana. Mehiläiset ovat olleet koko talven pesässä. Niinpä kevään ensilentoa sanotaan myös puhdistuslennoksi.